Delhaize logo
  • Gyoza's
    B

Gyoza's

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Moederdag
Voorgerecht
Gyoza'sB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g tofu
  • 3 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 1/2 broccoli
  • 1/4 Chinese kool
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels druivenpitolie
  • 1/2 eetlepel gegrilde sesamolie
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel koriander
  • 200 g tarwebloem (+ een beetje voor het werkvlak)
  • 1,2 dl water
  • zout
  • 6 soeplepels sojasaus (voor de vulling)
  • 2 eetlepels mirin (rijstazijn)
  • 1 snuifje Espelettepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Chinese kool
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,85 €/st
    €1,85
    F2013122300302500000
  • Tofu | Vegan | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    4,85 €/kg
    €1,31
    F2011050300295900000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min + 1 u rusttijd

    1. Bereid het deeg: kneed de bloem, een snufje zout en het water met de vingers tot een soepel deeg. Verdeel het in 2, vorm 2 rollen en laat ze ± 30 min op het werkvlak rusten.
    2. Hak intussen de groenten, het pepertje, de gember en de knoflook heel fijn. Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe alles in een grote pan met 2 el druivenpitolie. Voeg het limoensap, de gehakte koriander, de sesamolie en de sojasaus toe. Fruit 5 min op een hoog vuur tot het vocht volledig verdampt is. Plet het geheel lichtjes met een vork en laat afkoelen.
    3. Verdeel elke deegrol in 12 stukjes. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol met behulp van een deegrol de deegstukjes heel fijn uit tot cirkels van ± 12 cm diameter.
    4. Bevochtig een brede boord van de deegcirkels met een beetje water en schik een grote lepel vulling in het midden. Sluit met een gyozavorm of druk de boorden stevig aan met de tanden van een vork. Kreuk ze lichtjes en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten, zonder ze af te dekken, zodat ze een beetje drogen.
    5. Bereid de saus: meng alle ingrediënten.
    6. Verdeel de gyoza's over 2 pannen, met elk 2 el druivenpitolie. Bak de gyoza's kort goudbruin aan één kant, op een hoog vuur. Vul de bodem met water (½ cm), zet het deksel op de pan en bak 2 à 3 min op een zacht vuurtje verder.
    7. Dien warm op met het dipsausje.

    Kooktip

    • De gyoza's uit de diepvriesafdeling van Delhaize worden volgens de regels van de kunst gemaakt en zijn makkelijk te bakken - je hoeft ze zelfs niet eerst te ontdooien. Liever met groenten of met garnalen? Aan jou de keuze!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 640; energie (kCal): 153; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 17,3; suikers (g): 6,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 532,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Vegan
    Moederdag
    Aperitief
    Lente
    Voorgerecht
    • Gyoza's
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Chinese kool
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,85 €/st
    €1,85
    F2013122300302500000
  • Tofu | Vegan | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    4,85 €/kg
    €1,31
    F2011050300295900000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000