Recept zoekresultatenTex-mex rijst met rundvlees
Delhaize logo
  • Tex-mex rijst met rundvlees
Tex-mex rijst met rundvlees

Tex-mex rijst met rundvlees

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ui
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 400 g rundergehakt niet bereid
  • 2 grote tomaten
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • 80 cl warm water
  • 40 cl langkorrelrijst
  • 1 runderbouillonblokje
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 zakjes geraspte cheddar
  • peper
  • 1 ui
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 400 g rundergehakt niet bereid
  • 2 grote tomaten
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • 80 cl warm water
  • 40 cl langkorrelrijst
  • 1 runderbouillonblokje
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 zakjes geraspte cheddar
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 20 min kooktijd
1
Doe de helft van de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika in. Dek af en laat stoven.
2
Doe ondertussen de rest van de olie in een grote pan en bak er het gehakt in op vrij hoog vuur. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
3
Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten aan de stoofpot toe. Meng 2 min, bestrooi met het chilipoeder en de komijn, strooi er dan de rijst in. Roer 2 min en voeg het warme water toe, het verkruimelde bouillonblokje en het vlees. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de onder koud water gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat nog 5 min sudderen (al de vloeistof moet geabsorbeerd zijn).
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer meteen met geraspte cheddar.
1
Doe de helft van de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika in. Dek af en laat stoven.
2
Doe ondertussen de rest van de olie in een grote pan en bak er het gehakt in op vrij hoog vuur. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
3
Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten aan de stoofpot toe. Meng 2 min, bestrooi met het chilipoeder en de komijn, strooi er dan de rijst in. Roer 2 min en voeg het warme water toe, het verkruimelde bouillonblokje en het vlees. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de onder koud water gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat nog 5 min sudderen (al de vloeistof moet geabsorbeerd zijn).
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer meteen met geraspte cheddar.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Zoete puntpaprika |  Bio

Delhaize

Zoete puntpaprika | Bio

270 gr

Bio

€4,99

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Rode bonen

Delhaize

Rode bonen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,65

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Chester | Toasty

Delhaize

Chester | Toasty

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€19,35