Recept zoekresultatenTartaar van zeebaars
Delhaize logo
  • Tartaar van zeebaars
    A

Tartaar van zeebaars

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Lunch
Tartaar van zeebaarsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje dragon
  • enkele sprietjes bieslook, schoongemaakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje lente-uitjes, schoongemaakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • peper
  • 1 bosje postelein, schoongemaakt
  • 1 rammenas
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 4 zeebaarsfilets
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Begin met koken

    1. Snijd de zeebaarsfilets fijn. Kruid de tartaar met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
    2. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes en de sprietjes bieslook fijn en meng dit door de tartaar.
    3. Schil de rammenas en snijd de ene helft ervan in blokjes.
    4. Snijd de venkel in dunne reepjes.
    5. Snijd de tomaten in fijne plakjes.
    6. Maak een kruidenslaatje op basis van de rammenas, venkel, postelein, koriander en dragon.
    7. Schik de plakjes tomaat op de borden. Maak quenelles van de tartaar (of gebruik een kleine dresseerring) en dresseer de tartaar op de tomaten. Schik er de stukjes rammenas, de venkel en het kruidenslaatje rond.

    Kooktip

    Dien op met een bruschetta van gedroogde tomaatjes, grissini, cracottes of simpelweg een flinke snee boerenbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,4; vezels (g): 4,7; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 367,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner,Moederdag
    Diner
    Lunch
    • Tartaar van zeebaars
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000