Recept zoekresultatenTagliatelle met scampi en prei in roomsaus
Delhaize logo
  • Tagliatelle met scampi en prei in roomsaus
    B
Tagliatelle met scampi en prei in roomsausB

Tagliatelle met scampi en prei in roomsaus

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 2 preistokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 500 g tagliatelle
  • 2 dl room met 35% v.g.
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 2 preistokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 500 g tagliatelle
  • 2 dl room met 35% v.g.
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Snipper de prei fijn (bewaar het groen voor een soep) en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken.
2
Pel intussen de ontdooide scampi en fruit ze in een andere sauteerpan, met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Haal ze met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn. Giet de witte wijn in de sauteerpan en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg 2,5 dl water toe, de room en het verkruimelde bouillonblokje en laat op een vrij hoog vuur met ⅓ inkoken.
3
Kook tegelijk de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de prei en de scampi bij de saus, voeg ook de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak. Laat nog 1 min. pruttelen en meng met de pasta.
1
Snipper de prei fijn (bewaar het groen voor een soep) en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken.
2
Pel intussen de ontdooide scampi en fruit ze in een andere sauteerpan, met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Haal ze met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn. Giet de witte wijn in de sauteerpan en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg 2,5 dl water toe, de room en het verkruimelde bouillonblokje en laat op een vrij hoog vuur met ⅓ inkoken.
3
Kook tegelijk de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de prei en de scampi bij de saus, voeg ook de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak. Laat nog 1 min. pruttelen en meng met de pasta.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Argent. | Gar

Delhaize

Rode | Argent. | Gar

450 gr

€9,95

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Tagliatelle | Provençaals

Delhaize

Tagliatelle | Provençaals

2 × 450 gr

€8,78

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€38,72