Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTagliatelle alle vongole
Delhaize logo
  • Tagliatelle alle vongole
    A
Tagliatelle alle vongoleA

Tagliatelle alle vongole

Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde chilipepertjes in rondjes gesneden
  • peper
  • 2 eieren (voor de tagliatelle)
  • 200 g bloem (voor de tagliatelle)
  • zout (voor de tagliatelle)
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde chilipepertjes in rondjes gesneden
  • peper
  • 2 eieren (voor de tagliatelle)
  • 200 g bloem (voor de tagliatelle)
  • zout (voor de tagliatelle)

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. rusttijd
1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.
1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vongole

Delhaize

Vongole

500 gr

€10,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Kruiden | Chili | Poeder

Santa Maria

Kruiden | Chili | Poeder

41 gr

€3,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€25,98