Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaasPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h3f/hf8/9173271543838.jpg1 eetlepel olijfoliepeper2 sneetjes peperkoek1 potje peren op rode wijn200 g rendiersteak50 g spek125 g verse geitenkaas1 vlootje verse dragonzout
50
Recept zoekresultatenTagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.
Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek. Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
Snij de peren in blokjes. Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
Kooktip
Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.