Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenSushiballetjes met rauwe zalm en mangovinaigrette
Delhaize logo

Sushiballetjes met rauwe zalm en mangovinaigrette

Sushiballetjes met rauwe zalm en mangovinaigrette
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 cl mangocoulis
  • 200 g komkommer
  • 1 feuille norivel
  • 200 g rauwe zalm
  • 1 el rijstazijn
  • 1 kl sojasaus
  • 250 g sushirijst
  • 50 g verse basilicumblaadjes
  • 1 mespunt wasabi
  • 35 dl water
  • zout
  • 5 cl mangocoulis
  • 200 g komkommer
  • 1 feuille norivel
  • 200 g rauwe zalm
  • 1 el rijstazijn
  • 1 kl sojasaus
  • 250 g sushirijst
  • 50 g verse basilicumblaadjes
  • 1 mespunt wasabi
  • 35 dl water
  • zout

Begin met koken

: 45 min. + 2 u koeltijd
1
‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Schil en snijd de komkommer in stukjes ‬‬‬‭en snijd de zalm in stukjes.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. Zet het vuur uit, dek af en laat de rijst 15 min. zwellen.
3
‬‬‬Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Leg alle ingrediënten (behalve de mangocoulis, wasabi en de sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.
5
Voor de vinaigrette meng je de mangocoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.
6
Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬
1
‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Schil en snijd de komkommer in stukjes ‬‬‬‭en snijd de zalm in stukjes.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. Zet het vuur uit, dek af en laat de rijst 15 min. zwellen.
3
‬‬‬Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Leg alle ingrediënten (behalve de mangocoulis, wasabi en de sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.
5
Voor de vinaigrette meng je de mangocoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.
6
Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
Energie: 370 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mango coulis
5 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer | Bio
Delhaize Komkommer | Bio
1 st
Bio
    1
    49
    Saitaku | Nori | Snack
    Saitaku Saitaku | Nori | Snack
    10 gr
    3
    29
    Zalmfilet | Zonder vel | Bio
    Delhaize Zalmfilet | Zonder vel | Bio
    +/- 220 gr
    Bio
      +/-€
      8
      36
      Rijstazijn
      Saitaku Rijstazijn
      15 cl
      3
      39
      Saus | Poke
      Kikkoman Saus | Poke
      25 cl
      1+1 gratis Online
      5
      99
      Sushi rijst
      Saitaku Sushi rijst
      500 gr
      3
      85
      Basilicum | Verpakt
      Delhaize Basilicum | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Wasabi pasta
      Saitaku Wasabi pasta
      43 gr
      3
      85
      Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
      Delhaize Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
      12 x 33 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      46
      Zout | Cuisine
      Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      +/-€34,58