Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrettePT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h66/hae/9252088938526.jpg250 g sushirijst35 dl water1 eetlepel rijstazijn1 norivelzout200 g gerookte makreel120 g aardbeien5 cl frambozencoulis120 g kerstomaatjes20 g verse koriander1 mespunt wasabi1 koffielepel sojasaus
00
Recept zoekresultatenSushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette
Snijd het norivel in fijne reepjes. Snijd de aardbeien, de kerstomaatjes en de makreel in stukjes.
Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken zonder deksel. Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.
Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u in de koelkast rusten.
Voor de vinaigrette meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus.
Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.