Recept zoekresultatenSushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬
Recept zoekresultatenSushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬
  • Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬

Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬

Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g sushirijst
  • 35 dl water
  • 1 el rijstazijn
  • 1 feuille norivel
  • zout
  • 200 g gerookte makreel
  • 120 g aardbeien
  • 5 cl frambozencoulis
  • 120 g kerstomaatjes
  • 20 g verse koriander
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 kl sojasaus
  • 250 g sushirijst
  • 35 dl water
  • 1 el rijstazijn
  • 1 feuille norivel
  • zout
  • 200 g gerookte makreel
  • 120 g aardbeien
  • 5 cl frambozencoulis
  • 120 g kerstomaatjes
  • 20 g verse koriander
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 kl sojasaus

Begin met koken

: 45 min. + 2 u koeltijd
  1. 1
    ‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Snijd de aardbeien, de kerstomaatjes en de makreel in stukjes.
  2. 2
    ‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. ‬‬‬‬‬ ‭Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. 3
    ‭Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. 4
    Voor de vinaigrette meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.‬‬
  5. 5
    ‭Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬
  1. 1
    ‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Snijd de aardbeien, de kerstomaatjes en de makreel in stukjes.
  2. 2
    ‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. ‬‬‬‬‬ ‭Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. 3
    ‭Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. 4
    Voor de vinaigrette meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.‬‬
  5. 5
    ‭Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Saitaku Sushi rijst
    500 gr
    3
    85
  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    2 × 6 x 50 cl
    -33.33% voor 3
    4
    95
  • Saitaku Rijstazijn
    15 cl
    3
    39
  • Saitaku Saitaku | Nori | Snack
    10 gr
    3
    29
  • Delhaize Makreelfilet | Gerookt | Natuur
    +/- 200 gr
    +/-€
    3
    60
  • Delhaize Aardbei
    400 gr
    3
    49
  • Habi Frambozencoulis
    24 cl
    2
    85
  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    -10% voor 3
    4
    25
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

+/-€43,71