Delhaize logo
  • Sukiyaki
Sukiyaki

Sukiyaki

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g (Japanse) udonnoedels
  • 5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • 5 cl sake
  • 10 cl japanse sojasaus
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 30 dl water
  • 400 g rumsteak
  • 8 dikke shiitakes
  • 4 wortelen
  • 2 jonge preien
  • 1 grote ui
  • 200 g tofu (facultatief)
  • 4 eieren
  • reuzel of olie
  • 200 g (Japanse) udonnoedels
  • 5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • 5 cl sake
  • 10 cl japanse sojasaus
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 30 dl water
  • 400 g rumsteak
  • 8 dikke shiitakes
  • 4 wortelen
  • 2 jonge preien
  • 1 grote ui
  • 200 g tofu (facultatief)
  • 4 eieren
  • reuzel of olie

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd
1
Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng intussen de mirin, sake, Japanse sojasaus en de griessuiker met het water en zet opzij.
3
Snij het vlees in fijne plakjes. Snij de shiitakes, de preien, de wortelen en de ui fijn. Snij de tofu in blokjes. Serveer al deze ingrediënten op een schaal en de uitgelekte noedels in een grote kom.
4
Neem 4 kommetjes, breek en klop er de eieren met een vork in los.
5
Verwarm olie of een noot reuzel in een wok (of grote braadpan) op een kookplaat in het midden van de tafel. Roerbak er het vlees in en voeg halfweg de groenten, de noedels, de tofu en de bouillon toe. Roer op vrij hoog vuur tot alles naar eigen smaak gaar is (Je kan alles in één keer roerbakken of met de helft van de ingrediënten beginnen en de rest tijdens de maaltijd geleidelijk aan toevoegen).
6
Iedereen bedient zich naar eigen smaak van de gebakken ingrediënten en doopt deze voor ze te eten in het losgeklopte ei.
1
Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng intussen de mirin, sake, Japanse sojasaus en de griessuiker met het water en zet opzij.
3
Snij het vlees in fijne plakjes. Snij de shiitakes, de preien, de wortelen en de ui fijn. Snij de tofu in blokjes. Serveer al deze ingrediënten op een schaal en de uitgelekte noedels in een grote kom.
4
Neem 4 kommetjes, breek en klop er de eieren met een vork in los.
5
Verwarm olie of een noot reuzel in een wok (of grote braadpan) op een kookplaat in het midden van de tafel. Roerbak er het vlees in en voeg halfweg de groenten, de noedels, de tofu en de bouillon toe. Roer op vrij hoog vuur tot alles naar eigen smaak gaar is (Je kan alles in één keer roerbakken of met de helft van de ingrediënten beginnen en de rest tijdens de maaltijd geleidelijk aan toevoegen).
6
Iedereen bedient zich naar eigen smaak van de gebakken ingrediënten en doopt deze voor ze te eten in het losgeklopte ei.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Noedels | Rijst

Conimex

Noedels | Rijst

225 gr

€3,19

Mirin seasoning

Saitaku

Mirin seasoning

150 gr

€3,85

Sake Hakushika

Hakushika

Sake Hakushika

50 cl

€12,55

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Rumsteak | Rund | Bio

Delhaize

Rumsteak | Rund | Bio

2 × +/- 250 gr

Bio

+/-€12,50

Belgische | Shiitake | Bio

Delhaize

Belgische | Shiitake | Bio

150 gr

Bio

€3,59

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,79

Tofu | Vegan | Bio

Delhaize

Tofu | Vegan | Bio

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Varkensvet

Olma

Varkensvet

500 gr

€2,15

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
+/-€50,33