Recept zoekresultatenKipreepjes op Japanse wijze
Delhaize logo
  • Kipreepjes op Japanse wijze
    A
Kipreepjes op Japanse wijzeA

Kipreepjes op Japanse wijze

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 bussel lente-uitje
  • 650 g kippenboutfilets
  • 1 afgestreken el griessuiker
  • 7 cl japanse sojasaus
  • 5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • 5 cl sake
  • 2 el arachideolie
  • rijst als bijgerecht
  • 1 bussel lente-uitje
  • 650 g kippenboutfilets
  • 1 afgestreken el griessuiker
  • 7 cl japanse sojasaus
  • 5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • 5 cl sake
  • 2 el arachideolie
  • rijst als bijgerecht

Begin met koken

: 15 min
1
Snij het witte deel van de uitjes in ringen (bewaar het groene deel voor de versiering) en de kip in reepjes. Roerbak alles, bestrooid met suiker, in de olie in de wok op hoog vuur tot de kipreepjes goudbruin zijn.
2
Voeg de sake en de mirin toe, laat voor de helft inkoken, doe er dan de sojasaus bij. Laat nog 1 minuut bakken en neem dan van het vuur.
3
Bestrooi met het fijngesneden groen van de uitjes en serveer meteen met rijst.
1
Snij het witte deel van de uitjes in ringen (bewaar het groene deel voor de versiering) en de kip in reepjes. Roerbak alles, bestrooid met suiker, in de olie in de wok op hoog vuur tot de kipreepjes goudbruin zijn.
2
Voeg de sake en de mirin toe, laat voor de helft inkoken, doe er dan de sojasaus bij. Laat nog 1 minuut bakken en neem dan van het vuur.
3
Bestrooi met het fijngesneden groen van de uitjes en serveer meteen met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 463; energie (kCal): 111; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 3,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 542,79
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 463; energie (kCal): 111; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 3,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 542,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Bouten | Kip | Bio

Delhaize

Bouten | Kip | Bio

2 × +/- 600 gr

Bio

+/-€15,94

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Mirin seasoning

Saitaku

Mirin seasoning

150 gr

€3,85

Sake Hakushika

Hakushika

Sake Hakushika

50 cl

€12,55

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Totaal:
+/-€41,96

Deze recepten kan je ook leuk vinden