Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen
Delhaize logo
  • Stoverij van varkenswangen
    A

Stoverij van varkenswangen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Stoverij van varkenswangenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 eetlepel boter
  • 5 dl rode wijn
  • 5 kruidnagels
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 800 g varkenswangen
  • 2 eetlepels vleesbouillonpasta (taste of Inspirations)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Pasta | Tagliatelle | Eieren
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
    S2013041700151410000
  • Wangen | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012013100598600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + kooktijd 70 min + 30 min rusten

    1. Snijd de varkenswangen in 2, kruid met peper en zout en bak ze krokant in wat boter.
    2. Bestrooi het vlees met de bloem. Pel de ui, snipper fijn en voeg bij het vlees.
    3. Laat even bakken en bevochtig met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
    4. Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruid nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
    5. Kook de tagliatelli volgens de gaartijd op de verpakking in gezouten water. Serveer de stoverij met de tagliatelli.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 599,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Stoverij van varkenswangen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Pasta | Tagliatelle | Eieren
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
    S2013041700151410000
  • Wangen | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012013100598600000