Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen
Delhaize logo
  • Stoverij van varkenswangen
    A

Stoverij van varkenswangen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Stoverij van varkenswangenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el boter
  • 5 dl rode wijn
  • 5 kruidnagels
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 800 g varkenswangen
  • 2 el vleesbouillonpasta (taste of Inspirations)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

2 × 24 gr

€10,70

Pasta | Tagliatelle Zero Residu van Pesticides

Panzani

Pasta | Tagliatelle Zero Residu van Pesticides

500 gr

€3,85

Varken | Filet | Gebraad

Delhaize

Varken | Filet | Gebraad

2 × +/- 700 gr

+/-€19,30

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
+/-€42,08

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + kooktijd 70 min + 30 min rusten

  1. Snijd de varkenswangen in 2, kruid met peper en zout en bak ze krokant in wat boter.
  2. Bestrooi het vlees met de bloem. Pel de ui, snipper fijn en voeg bij het vlees.
  3. Laat even bakken en bevochtig met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
  4. Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruid nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
  5. Kook de tagliatelli volgens de gaartijd op de verpakking in gezouten water. Serveer de stoverij met de tagliatelli.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 599,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 599,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht
  • Stoverij van varkenswangen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

2 × 24 gr

€10,70

Pasta | Tagliatelle Zero Residu van Pesticides

Panzani

Pasta | Tagliatelle Zero Residu van Pesticides

500 gr

€3,85

Varken | Filet | Gebraad

Delhaize

Varken | Filet | Gebraad

2 × +/- 700 gr

+/-€19,30

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
+/-€42,08