Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen met truffelpuree
Delhaize logo
B

Stoverij van varkenswangen met truffelpuree

door Peter Goossens
Stoverij van varkenswangen met truffelpureeB
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g varkenswangen (plaats je bestelling op voorhand)
  • 150 g gerookt spek
  • 200 g Parijse champignons
  • 2 grote uien
  • 2 el bloem
  • 2 dl water
  • 66 cl Westmalle Tripel
  • 150 g boter
  • 50 g boter (voor de puree)
  • 2 el mosterd
  • 2 el sojasaus
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eidooiers
  • 500 g aardappelen
  • 5 cl melk
  • 10 g truffel
  • 800 g varkenswangen (plaats je bestelling op voorhand)
  • 150 g gerookt spek
  • 200 g Parijse champignons
  • 2 grote uien
  • 2 el bloem
  • 2 dl water
  • 66 cl Westmalle Tripel
  • 150 g boter
  • 50 g boter (voor de puree)
  • 2 el mosterd
  • 2 el sojasaus
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eidooiers
  • 500 g aardappelen

Begin met koken

: 40 min. + 1 u gaartijd
1
Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes.
2
Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe. Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
3
Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe. Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
4
<p>Maak de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en oeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.</p>
5
<p>Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.</p>
1
Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes.
2
Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe. Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
3
Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe. Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
4
<p>Maak de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en oeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.</p>
5
<p>Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.</p>
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1053,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1053,83
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Truffel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet pur | Ardens | Varken
Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
2 × +/- 520 gr
+/-€
9
33
Ontbijtspek | Gerookt
La Vie Ontbijtspek | Gerookt
2 × 120 gr
3
49
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Abdijbier/Blond | 6,6% ALC. | Fles
Leffe Abdijbier/Blond | 6,6% ALC. | Fles
75 cl
-50% Online Only
5
29
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
6
29
Saus | Soja | Tamari
Saitaku Saus | Soja | Tamari
150 gr
3
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Laurierblaadjes
Delhaize Laurierblaadjes
15 gr
1
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    89

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    49
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
    Chaudfontaine Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
    6 x 1,5 l
    2 = -25% | 3 = -33%
    5
    89
    Saus | Mosterd
    Devos & Lemmens Saus | Mosterd
    30 cl
    10 zegels voor 4
    2
    05
    Totaal:
    +/-€53,60