Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenStoofpotje van mango-kokosthee met scampi
Delhaize logo

Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi

Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst
  • 1 zakje mango-kokosthee Delhaize Fairtrade
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1/2 citroen (het sap, voor de gembersiroop)
  • koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 24 scampi's
  • 2 sjalotten
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst

Begin met koken

: 30 min. + 55 min. koken
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
Nutritionele informatie
Energie: 608 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Combava

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Olie | Zonnebloem
    Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Saus | Poke
    Kikkoman Saus | Poke
    25 cl
    1+1 gratis Online
    5
    99
    Kruiden | Kerrie | zacht
    Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    64
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Peulen
    Delhaize Peulen
    200 gr
    2
    09
    Gepekelde hele babymaïs
    Delhaize Gepekelde hele babymaïs
    200 gr
    2
    25
    Koko | Melk | Bio
    Delhaize Koko | Melk | Bio
    20 cl
    Bio
      2
      09
      Rijst | Basmati | 1,5min
      Bosto Rijst | Basmati | 1,5min
      2 x 200 gr
      3
      05
      Groene thee | Mint  |  20z | Bio
      Kusmi Tea Groene thee | Mint | 20z | Bio
      40 gr
      -50% Online
      Bio
        3
        62
        €7,25
        Rode pepers | Verpakt
        Delhaize Rode pepers | Verpakt
        50 gr
        1
        35
        Citroen | 1 st
        Delhaize Citroen | 1 st
        1 st
        0
        69
        Koriander | Verpakt
        Delhaize Koriander | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Roze garnalen | Gepeld
        365 Roze garnalen | Gepeld
        3 × 200 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        4
        99
        Sjalot | Ui | Netje
        Delhaize Sjalot | Ui | Netje
        500 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        99

        Reeds in je keuken

        Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
        Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
        6 x 33 cl
        4
        59
        Lookbol | Netje
        Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79
        Totaal:
        €50,73