• Kipkroketjes met limoen en gember
    Nutri-Score B

Kipkroketjes met limoen en gember

door Jeroen De Pauw
Kipkroketjes met limoen en gemberB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 220 g restjes gebraden kip
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 2,2 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 el sojasaus
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 2 gelatineblaadjes
  • zout
  • peper
  • 220 g restjes gebraden kip
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 2,2 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 el sojasaus
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 2 gelatineblaadjes
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
  1. 1
    Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. 2
    Scheur de restjes gebraden kip met de vingers. Doe ze in een steelpan met de kalfsfond, de sojasaus, de geraspte gember, het geperste teentje knoflook en fijngeraspte limoenzeste naar eigen smaak. Als je nog wat braadvocht van de kip over hebt, mag je dit ook toevoegen. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen, haal de pan van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en breng verder op smaak. Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
  3. 3
    Doe de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Klop de eieren in een kom met peper en zout. Verdeel de bereiding met kip in 12 porties en vorm balletjes. Rol ze in de bloem, schud ze, haal ze door de eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Dek af en laat 1 nacht in de koelkast rusten (of 2 à 3 u in de diepvriezer voor de laatkomers).
  4. 4
    Bak de helft van de kroketjes +- 1 min. in de hete olie (180 C) en doe hetzelfde met de andere helft. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met limoenpartjes. Ook leuk als lichte maaltijd of als voorgerecht, met een slaatje.
  1. 1
    Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. 2
    Scheur de restjes gebraden kip met de vingers. Doe ze in een steelpan met de kalfsfond, de sojasaus, de geraspte gember, het geperste teentje knoflook en fijngeraspte limoenzeste naar eigen smaak. Als je nog wat braadvocht van de kip over hebt, mag je dit ook toevoegen. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen, haal de pan van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en breng verder op smaak. Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
  3. 3
    Doe de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Klop de eieren in een kom met peper en zout. Verdeel de bereiding met kip in 12 porties en vorm balletjes. Rol ze in de bloem, schud ze, haal ze door de eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Dek af en laat 1 nacht in de koelkast rusten (of 2 à 3 u in de diepvriezer voor de laatkomers).
  4. 4
    Bak de helft van de kroketjes +- 1 min. in de hete olie (180 C) en doe hetzelfde met de andere helft. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met limoenpartjes. Ook leuk als lichte maaltijd of als voorgerecht, met een slaatje.
Per portie: Energie: 183 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 14,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 183 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 14,2 g
Lactose vrij
Less waste
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    +/- 330 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -60%
  • Maggi Kalfsfond
    110 gr
    2de tegen -50%
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Anco Paneermeel
    200 gr
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€16,07