Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes
Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes

Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes

Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 geheel konijn in stukken
  • 2 sjalotten
  • 120 g krielaardappelen
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 4 wortelen
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 5 dl rode wijn
  • 3 el rode bessenconfituur
  • 4 el bloem
  • 40 g geklaarde boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1 geheel konijn in stukken
  • 2 sjalotten
  • 120 g krielaardappelen
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 4 wortelen
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 5 dl rode wijn
  • 3 el rode bessenconfituur
  • 4 el bloem
  • 40 g geklaarde boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper

Begin met koken

: 60 min.
1
Wentel de stukken konijn in de bloem en klop er het overtollige af. Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en bak er de stukken konijn in aan.
2
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof deze in een ruime kom aan. Leg hierop de stukken ko-nijn en overgiet met de rode wijn en de gevogeltefond. Voeg ook de tijm, de laurier, de confituur en de abrikozen toe. Laat het geheel 40 minuten op een zacht vuur garen.
3
Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller en snijd ze in 2 en dan overlangs nog eens in 2. Spoel de krieltjes en snijd ze in 2. Voeg de groenten toe en laat nog eens 20 minuten garen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
1
Wentel de stukken konijn in de bloem en klop er het overtollige af. Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en bak er de stukken konijn in aan.
2
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof deze in een ruime kom aan. Leg hierop de stukken ko-nijn en overgiet met de rode wijn en de gevogeltefond. Voeg ook de tijm, de laurier, de confituur en de abrikozen toe. Laat het geheel 40 minuten op een zacht vuur garen.
3
Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller en snijd ze in 2 en dan overlangs nog eens in 2. Spoel de krieltjes en snijd ze in 2. Voeg de groenten toe en laat nog eens 20 minuten garen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99
    Krielaardappelen
    Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
    2
    89
    Abrikozen
    Delhaize Abrikozen
    2 × 250 gr
    2
    99
    Wortelen
    Delhaize Wortelen
    1 kg
    1
    59
    Fond | Gevogelte
    Delhaize Fond | Gevogelte
    19 cl
    1
    39
    Cabernet Sauvignon / Merlot
    Leopard's Leap Cabernet Sauvignon / Merlot
    75 cl
    6
    99
    Gelei | Rode bessen
    Materne Gelei | Rode bessen
    450 gr
    4
    29
    Zachte boter | La Motte
    Président Zachte boter | La Motte
    250 gr
    4
    79
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Bloem | Vloeiend
    Delhaize Bloem | Vloeiend
    1 kg
    0
    99
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      +/-€52,14