Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje met linzen
Delhaize logo
  • Stoofpotje met linzen
Stoofpotje met linzen

Stoofpotje met linzen

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn

Begin met koken

: 35 à 40 min
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
Nutritionele informatie
Energie: 189 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€6,98

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Tijmblaadjes

Delhaize

Tijmblaadjes

20 gr

€1,99

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€1,95

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Linzen | Bio

Bonduelle

Linzen | Bio

2 × 160 gr

Bio

€4,18

Bonduelle | Kikkererwten | Bio

Bonduelle

Bonduelle | Kikkererwten | Bio

2 × 150 gr

Bio

€4,38

Gezeefde tomaten

Delhaize

Gezeefde tomaten

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Totaal:
€29,18