Recept zoekresultatenStoofpotje met linzen
Delhaize logo
  • Stoofpotje met linzen

Stoofpotje met linzen

Stoofpotje met linzen
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn

Begin met koken

: 35 à 40 min
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
Nutritionele informatie
Energie: 189 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Kurkuma
Delhaize Kruiden | Kurkuma
40 gr
2
09
Groene linzen | Bio | Eco
Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
210 gr
Bio
    2
    09
    Kikkererwten
    Hak Kikkererwten
    215 gr
    2
    69
    Gezeefde tomaten
    Delhaize Gezeefde tomaten
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    69
    Zoete | Aardappelen
    Delhaize Zoete | Aardappelen
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    15
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      19
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      49
      Rozemarijn | Verpakt
      Delhaize Rozemarijn | Verpakt
      20 gr
      1
      55

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Totaal:
      €24,36