Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoemp met prei, mosterd op oude wijze en zachtgekookte eieren
Delhaize logo
B

Stoemp met prei, mosterd op oude wijze en zachtgekookte eieren

Stoemp met prei, mosterd op oude wijze en zachtgekookte eierenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 eieren
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 preiwitten
  • 2 el mosterd op oude wijze
  • 100 g zure room
  • 1 fitness stokbrood om te bakken
  • 1 bakje veldsla
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • peper
  • zout
  • 8 eieren
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 preiwitten
  • 2 el mosterd op oude wijze
  • 100 g zure room
  • 1 fitness stokbrood om te bakken
  • 1 bakje veldsla
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Voeg dan de schoongemaakte en fijngesneden preiwitten toe. Reken ongeveer 15 min. gaartijd na het hernemen van het kookpunt.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Vul intussen ook een middelgrote kookpot met water tot op 2 cm van de boord en breng aan de kook. Leg de eieren in een groot, metalen vergiet en zet in het kokende water. Reken 5 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Neem er dan de eieren uit en leg ze meteen in koud water. Laat ze 1 min. rusten en pel ze dan.
4
Giet de aardappelen en de prei zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de room en de mosterd toe, prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
5
Maak een salade met de veldsla, de olie, de azijn en een beetje zout.
6
Verdeel de warme stoemp over de borden, breek er op elk bord 2 eieren bovenop en serveer met de salade en het brood.
1
Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Voeg dan de schoongemaakte en fijngesneden preiwitten toe. Reken ongeveer 15 min. gaartijd na het hernemen van het kookpunt.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Vul intussen ook een middelgrote kookpot met water tot op 2 cm van de boord en breng aan de kook. Leg de eieren in een groot, metalen vergiet en zet in het kokende water. Reken 5 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Neem er dan de eieren uit en leg ze meteen in koud water. Laat ze 1 min. rusten en pel ze dan.
4
Giet de aardappelen en de prei zorgvuldig af, doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de room en de mosterd toe, prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
5
Maak een salade met de veldsla, de olie, de azijn en een beetje zout.
6
Verdeel de warme stoemp over de borden, breek er op elk bord 2 eieren bovenop en serveer met de salade en het brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 127; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 559,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 127; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 559,05
Belgisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
2 × 300 gr
1
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Witte stokbroden
Delhaize Witte stokbroden
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Delhaize Veldsla

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89

    Reeds in je keuken

    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    €14,14