Recept zoekresultatenGevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel
Delhaize logo
A

Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel

Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappelA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 g eendenfilet
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eieren
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 afgestreken kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 20 cl lightroom 20% vet
  • 50 g gezeefde bloem
  • 500 g wortelen
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)
  • 2 sjalotten
  • 10 dl water
  • 2 g eendenfilet
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eieren
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 afgestreken kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 20 cl lightroom 20% vet
  • 50 g gezeefde bloem
  • 500 g wortelen
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)

Begin met koken

1
Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met de helft van de lightroom.
2
Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de ei(eren) een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
3
Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met de ras el hanout, peper en zout, en de andere helft van de lightroom.
4
Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
5
Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalot(ten) en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in de olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot(ten) glazig zijn. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot(ten).
6
Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met het water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.
1
Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met de helft van de lightroom.
2
Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de ei(eren) een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
3
Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met de ras el hanout, peper en zout, en de andere helft van de lightroom.
4
Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
5
Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalot(ten) en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in de olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot(ten) glazig zijn. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot(ten).
6
Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met het water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 532,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 532,84
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

St Sever Filet | Eend | St.Sever
+/- 420 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekonfijte citroen
30 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
4
29
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
3
39
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -40%
1
29
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
-25%
2
02
€2,69

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Totaal:
€24,25