Recept zoekresultatenGevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel
Recept zoekresultatenGevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel
Delhaize logo
A

Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel

Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappelA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 g eendenfilet
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eieren
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 afgestreken kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 20 cl lightroom 20% vet
  • 50 g gezeefde bloem
  • 500 g wortelen
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)
  • 2 sjalotten
  • 10 dl water
  • 2 g eendenfilet
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eieren
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 afgestreken kl ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 20 cl lightroom 20% vet
  • 50 g gezeefde bloem
  • 500 g wortelen
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)

Begin met koken

  1. 1
    Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met de helft van de lightroom.
  2. 2
    Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de ei(eren) een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
  3. 3
    Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met de ras el hanout, peper en zout, en de andere helft van de lightroom.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
  5. 5
    Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalot(ten) en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in de olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot(ten) glazig zijn. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot(ten).
  6. 6
    Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met het water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.
  1. 1
    Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met de helft van de lightroom.
  2. 2
    Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de ei(eren) een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
  3. 3
    Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met de ras el hanout, peper en zout, en de andere helft van de lightroom.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
  5. 5
    Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalot(ten) en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in de olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot(ten) glazig zijn. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot(ten).
  6. 6
    Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met het water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 532,84
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Gekonfijte citroen
    30 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • St Sever Filet | Eend | St.Sever
    +/- 420 gr
    +/-€
    14
    70
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
  • Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
    20 cl
    3
    39
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    59
  • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    05
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    8 x 33 cl
    -33.33% voor 3
    6
    55

Totaal:

+/-€43,33