Recept zoekresultatenStevige macaronigratin
Delhaize logo
  • Stevige macaronigratin
    B
Stevige macaronigratinB

Stevige macaronigratin

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g macaroni
  • 60 g geraspte comté
  • 4 witte pensen
  • 60 g bloem
  • 6 dl halfvolle melk
  • 60 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • truffelolie
  • nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper
  • 400 g macaroni
  • 60 g geraspte comté
  • 4 witte pensen
  • 60 g bloem
  • 6 dl halfvolle melk
  • 60 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • truffelolie
  • nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Snijd de pensen in plakken. Bak ze kort aan in een pan met wat olijfolie. Haal van het vuur.
3
Kook de macaroni beetgaar in een grote kookpot met kokend gezouten water.
4
Laat de pasta uitlekken. Laat boter smelten in een kookpot en voeg in één keer de bloem toe. Meng met behulp van een spatel en giet er de warme melk bij. Kruid met nootmuskaat, roer en laat koken tot de saus indikt.
5
Meng ten slotte de pasta met de bechamelsaus. Voeg enkele druppels truffelolie toe en doe er ook de pensen bij. Schep het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet een tiental minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Snijd de pensen in plakken. Bak ze kort aan in een pan met wat olijfolie. Haal van het vuur.
3
Kook de macaroni beetgaar in een grote kookpot met kokend gezouten water.
4
Laat de pasta uitlekken. Laat boter smelten in een kookpot en voeg in één keer de bloem toe. Meng met behulp van een spatel en giet er de warme melk bij. Kruid met nootmuskaat, roer en laat koken tot de saus indikt.
5
Meng ten slotte de pasta met de bechamelsaus. Voeg enkele druppels truffelolie toe en doe er ook de pensen bij. Schep het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet een tiental minuten in de oven.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 149; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 894,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 149; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 894,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Quick | Macaroni | Kort

Soubry

Pasta | Quick | Macaroni | Kort

2 × 375 gr

€2,30

Comté | Fruitig

Entremont

Comté | Fruitig

200 gr

€8,69

Pensen | Wit | Peterselie

365

Pensen | Wit | Peterselie

2 × 360 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,78

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€21,36