Recept zoekresultatenOvenschotel met macaroni, spinazie, champignons en blauwe kaas
Delhaize logo
  • Ovenschotel met macaroni, spinazie, champignons en blauwe kaas
    C

Ovenschotel met macaroni, spinazie, champignons en blauwe kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Ovenschotel met macaroni, spinazie, champignons en blauwe kaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g macaroni
  • 150 g bruine champignons
  • 300 g verse spinazie
  • 60 g pijnboompitten
  • 2,3 dl room
  • 100 g roquefort
  • 1 e.l. olijfolie
  • Peper ‘five peppers’
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Maccheroni

Barilla

Pasta | Maccheroni

500 gr

€2,55

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

22,5 cl

€2,79

Roquefort | AOP

Delhaize

Roquefort | AOP

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€23,85

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op grill.
  2. Zet een grote pot water op het vuur en kook de macaroni gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  3. Maak de champignons schoon en snijd in fijne schijfjes. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de champignons samen met de pijnboompitten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg daarna de macaroni en de room toe, kruid met peper en zout en roer goed door mekaar. Verkruimel de roquefort over de macaroni en laat nog 5 min doorkoken.
  4. Neem een grote ovenschotel en vul met de macaroni. Plaats 5 min onder de grill zodat de kaas mooi gratineert.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 728; energie (kCal): 175; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 686,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 728; energie (kCal): 175; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 686,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
  • Ovenschotel met macaroni, spinazie, champignons en blauwe kaas
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Maccheroni

Barilla

Pasta | Maccheroni

500 gr

€2,55

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

22,5 cl

€2,79

Roquefort | AOP

Delhaize

Roquefort | AOP

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€23,85