Recept zoekresultatenSpiegelei met parmaham
Delhaize logo
  • Spiegelei met parmaham
    D

Spiegelei met parmaham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Pasen
Lunch
Spiegelei met parmahamD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g bio erwten
  • 4 eieren
  • 1 handvol postelein
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 sneden Parmaham
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    14,54 €/kg
    €1,89
    S2015021900112480000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,37 €/st
    €2,19
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F2018070600020220000
  • Prosc.  di Parma
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    80 gr
    58,63 €/kg
    €4,69
    F2019030600033270000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    8,36 €/kg
    €2,09
    F2022122100113870000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Zet een antikleefpan op het vuur. Voeg de boter toe en kruid met peper en zout.
    2. Plaats een dresseerring in de pan, breek er het ei in en laat het bakken. Voeg vervolgens de erwten in de pan om ze op te warmen.
    3. Verwijder de ring en plaats het ei voorzichtig op een bord. Voeg de erwten en de parmaham toe. Werk af met een beetje postelein en parmezaan.
    4. Herhaal deze handelingen 4 keer.
    5. Dien het gerecht warm op met krokant brood. Perfect voor een brunch of een kleine maaltijd.

    Kooktip

    Als je pan groot genoeg is, kan je er de 4 ringen tegelijkertijd in plaatsen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 741; energie (kCal): 178; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 14,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 232,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Nutritionele informatieD
    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 741; energie (kCal): 178; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 14,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 232,82
    Wat is de Nutri-Score?
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen
    Brunch
    Lunch
    • Spiegelei met parmaham
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    14,54 €/kg
    €1,89
    S2015021900112480000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,37 €/st
    €2,19
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F2018070600020220000
  • Prosc.  di Parma
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    80 gr
    58,63 €/kg
    €4,69
    F2019030600033270000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    8,36 €/kg
    €2,09
    F2022122100113870000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000