Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenSpaghetti puttanesca met tonijn
Delhaize logo
  • Spaghetti puttanesca met tonijn
    A
Spaghetti puttanesca met tonijnA

Spaghetti puttanesca met tonijn

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 bokalen witte tonijn in eigen nat (2 x 140 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 blik gestrekte ansjovisfilets in olijfolie (30 g)
  • 1 flesje passata (700 g)
  • 1 potje verse fijngehakte ui (50 g)
  • 1 citroen
  • 500 g spaghetti
  • 1 bokaaltje nonpareilles kappertjes (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal visfond (4 dl)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijngesnipperde knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 2 bokalen witte tonijn in eigen nat (2 x 140 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 blik gestrekte ansjovisfilets in olijfolie (30 g)
  • 1 flesje passata (700 g)
  • 1 potje verse fijngehakte ui (50 g)
  • 1 citroen
  • 500 g spaghetti
  • 1 bokaaltje nonpareilles kappertjes (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal visfond (4 dl)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijngesnipperde knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Hak de rode peper fijn en fruit hem 5 min. in een stoofpan met de olijfolie, de ui en de knoflook. Meng met de uitgelekte tonijn en giet er na 1 min. de visfond bij. Laat 2 min. op een hoog vuur inkoken en voeg dan de passata toe. Laat 10 min. sudderen.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Breng verder op smaak. Meng met de uitgelekte pasta, voeg de uitgelekte ansjovisfilets toe en dien meteen op, met citroenpartjes.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Hak de rode peper fijn en fruit hem 5 min. in een stoofpan met de olijfolie, de ui en de knoflook. Meng met de uitgelekte tonijn en giet er na 1 min. de visfond bij. Laat 2 min. op een hoog vuur inkoken en voeg dan de passata toe. Laat 10 min. sudderen.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Breng verder op smaak. Meng met de uitgelekte pasta, voeg de uitgelekte ansjovisfilets toe en dien meteen op, met citroenpartjes.
Nutritionele informatie
A
Energie: 668 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tonijn | Olijfolie | BOP 25%

Rio Mare

Tonijn | Olijfolie | BOP 25%

2 x 160 gr

€7,34

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Gezeefde tomaten

Delhaize

Gezeefde tomaten

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pasta | Spaghetti | Tomaat

Knorr

Pasta | Spaghetti | Tomaat

2 × 300 gr

€7,38

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Vis Fumet

North Sea Chefs

Vis Fumet

400 gr

€3,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€29,63