Recept zoekresultatenSpaghetti met hazenragout en gekonfijte tomaten
Delhaize logo
  • Spaghetti met hazenragout en gekonfijte tomaten
    A
Spaghetti met hazenragout en gekonfijte tomatenA

Spaghetti met hazenragout en gekonfijte tomaten

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 1/2 el peperbolletjes (voor de marinade)
  • 1 kruidentuiltje (voor de marinade)
  • 5 teentjes knoflook (voor de marinade)
  • 1/4 knolselder (voor de marinade)
  • 2 wortel (voor de marinade)
  • 3 ui (voor de marinade)
  • peper
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 800 g haas voor stoofvlees (hazenbout)
  • 1/2 fles pittige rode wijn
  • 30 g basilicum
  • 20 g tomatenconcentraat
  • 70 g parmigiano
  • 500 g spaghetti
  • 800 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g kerstomaten
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 1/2 el peperbolletjes (voor de marinade)
  • 1 kruidentuiltje (voor de marinade)
  • 5 teentjes knoflook (voor de marinade)
  • 1/4 knolselder (voor de marinade)
  • 2 wortel (voor de marinade)
  • 3 ui (voor de marinade)
  • peper
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 800 g haas voor stoofvlees (hazenbout)
  • 1/2 fles pittige rode wijn
  • 30 g basilicum
  • 20 g tomatenconcentraat
  • 70 g parmigiano
  • 500 g spaghetti

Begin met koken

: 15 min + 2u30 stooftijd + 2u marineertijd
1
Verwarm de oven voor op grillstand.
2
Bereid ondertussen de marinade: pel hiervoor de uien en snijd ze grof. Schil de wortelen en snijd ze samen met de selder en knolselder in blokjes. Meng de helft van de fijngesneden ui samen met de blokjes wortel en selder, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de teentjes knoflook (in zijn geheel). Laat het vlees hier een 2-tal uurtjes in marineren.
3
Neem een pan met 1 el olijfolie en bak er de rest van de ui in glazig. Voeg het vlees en de marinade toe en laat kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe, het tomatenconcentraat, de rode wijn en ½ kl suiker. Plaats een deksel op de pot en laat ± 2.30 u sudderen op een zacht vuurtje.
4
Doe de kerstomaten in een ovenschaal, prik erin en besprenkel met 1 el olijfolie. Bestrooi met een snufje zout en de resterende suiker en gaar ze in de oven gedurende 20 min. tot ze zacht en gekonfijt zijn.
5
Breng de stoverij op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti al dente, giet af en serveer er de ragout en gekonfijte tomaatjes bij. Werk af met parmigiano en basilicum.
1
Verwarm de oven voor op grillstand.
2
Bereid ondertussen de marinade: pel hiervoor de uien en snijd ze grof. Schil de wortelen en snijd ze samen met de selder en knolselder in blokjes. Meng de helft van de fijngesneden ui samen met de blokjes wortel en selder, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de teentjes knoflook (in zijn geheel). Laat het vlees hier een 2-tal uurtjes in marineren.
3
Neem een pan met 1 el olijfolie en bak er de rest van de ui in glazig. Voeg het vlees en de marinade toe en laat kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe, het tomatenconcentraat, de rode wijn en ½ kl suiker. Plaats een deksel op de pot en laat ± 2.30 u sudderen op een zacht vuurtje.
4
Doe de kerstomaten in een ovenschaal, prik erin en besprenkel met 1 el olijfolie. Bestrooi met een snufje zout en de resterende suiker en gaar ze in de oven gedurende 20 min. tot ze zacht en gekonfijt zijn.
5
Breng de stoverij op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti al dente, giet af en serveer er de ragout en gekonfijte tomaatjes bij. Werk af met parmigiano en basilicum.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 95; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1046,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 95; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1046,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Vinas Del Vero Grenache Shiraz Rood

Spain

Vinas Del Vero Grenache Shiraz Rood

75 cl

€5,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Double Tomatenconcentraat

Mutti

Double Tomatenconcentraat

130 gr

€1,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Pasta | Spaghetti n.12

De Cecco

Pasta | Spaghetti n.12

500 gr

€2,49

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Elvea

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

2 x 400 gr

Bio

€5,35

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

2 × 250 gr

€5,18

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€39,43