Recept zoekresultatenSpaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo
Delhaize logo
  • Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo
    A

Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Lunch
Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g aardappelen
  • 8 eieren
  • 2 middelgrote uien
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g pittige chorizo in dunne plakjes
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappel | Bloemig 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2021042600080300000
  • Iberische Chorizo
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    80 gr
    46,88 €/kg
    €3,75
    F2021031000078100000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    1. Schil de aardappelen, spoel en droog ze en snijd ze in dunne schijfjes.
    2. Verhit 3/4 eetlepels olijfolie in een grote, diepe koekenpan. Bak er de schijfjes aardappelen in en bestrooi ze lichtjes met zout. Hak de uien en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 minuten zacht bakken. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan zodra ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.
    3. Klop de eieren los. Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen, de gebakken ui en de in vier gesneden plakjes chorizo toe. Meng voorzichtig. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Schep het mengsel in de pan, laat het even aanzetten en laat op een middelmatig vuur verder bakken tot de omelet alleen aan de bovenkant nog lichtjes vloeibaar is.
    4. Laat hem op een groot bord glijden en dan weer in de pan, met de licht vloeibare kant nu naar beneden. Laat nog 5 minuten op een zacht vuur staan.
    5. Serveer met bijvoorbeeld een tomatenslaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 636; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 484,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Lunch
    Lunch
    • Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappel | Bloemig 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2021042600080300000
  • Iberische Chorizo
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    80 gr
    46,88 €/kg
    €3,75
    F2021031000078100000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000