1
Maak het soezendeeg: breng het water aan de kook met het zout en de boter in stukken. Verlaag het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng met een spatel, tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Haal de pan van het vuur en voeg 4 eieren één voor één toe, terwijl je telkens krachtig mengt. Klop het 5de ei los en roer het beetje bij beetje onder het deeg. Gebruik het ei eventueel niet helemaal, zodat het deeg niet te vloeibaar wordt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit, op voldoende afstand van elkaar, deegbolletjes ter grootte van ½ sinaasappel (10 à 12 stuks). Bak ze 45 min. in de oven en laat ze afkoelen.
3
Maak de hammousse: klop de room met de mosterd en voeg de ham in kleine vierkantjes toe. Breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met fijne tuit.
4
Maak een gaatje in de onderkant van de soesjes en vul ze met mousse. Smeer er een beetje mosterd bovenop en werk af met de augurken, de uitjes, de appelkappertjes en de peterselie. Dien koel op.
1
Maak het soezendeeg: breng het water aan de kook met het zout en de boter in stukken. Verlaag het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng met een spatel, tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Haal de pan van het vuur en voeg 4 eieren één voor één toe, terwijl je telkens krachtig mengt. Klop het 5de ei los en roer het beetje bij beetje onder het deeg. Gebruik het ei eventueel niet helemaal, zodat het deeg niet te vloeibaar wordt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit, op voldoende afstand van elkaar, deegbolletjes ter grootte van ½ sinaasappel (10 à 12 stuks). Bak ze 45 min. in de oven en laat ze afkoelen.
3
Maak de hammousse: klop de room met de mosterd en voeg de ham in kleine vierkantjes toe. Breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met fijne tuit.
4
Maak een gaatje in de onderkant van de soesjes en vul ze met mousse. Smeer er een beetje mosterd bovenop en werk af met de augurken, de uitjes, de appelkappertjes en de peterselie. Dien koel op.