Recept zoekresultatenSneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze
Delhaize logo
  • Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vaderdag
Hoofdgerecht
Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dl bruin Florival bier
  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1 kl geraspte gember
  • 650 g Ierse lamsbout, in sneden
  • 2 el Hoi Sin-saus
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 3 el zachte sherry

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Abdijbier/Bruin | 6,5% ALC. | Fles 6+2

Leffe

Abdijbier/Bruin | 6,5% ALC. | Fles 6+2

8 x 33 cl

€7,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,09

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Sesamolie | Zuiver | Bio

Delhaize

Sesamolie | Zuiver | Bio

50 cl

Bio

€8,69

Saus | Soja | Bio

Delhaize

Saus | Soja | Bio

14,5 cl

Bio

€2,19

Fino | Sherry | 15% vol.alc.

Delhaize

Fino | Sherry | 15% vol.alc.

75 cl

€4,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Bio

€4,79

Totaal:
+/-€57,18

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. marineren

  1. Meng in een rechthoekige schotel de Hoi Sin-saus met de sherry, het bier, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de gesnipperde lente uitjes, de geperste lookteentjes en de gember toe. Laat de sneden lamsvlees gedurende 30 min. marineren.
  3. Dep het vlees droog en strijk het in met olijfolie. Laat het 2 min. aan elke kant roosteren op een heel warm grilltoestel of de barbecue. Kruid met peper en zout.
  4. Snij het vlees in fi jne plakken. Verdeel over de borden. Bestrooi met koriander.

Kooktip

  • Lekker met een quinoasalade op smaak gebracht met sojasaus. Voeg er kerstomaten, lente-uitjes en koriander aan toe.
  • Deze marinade is ook geschikt voor varkensvlees en gevogelte.
  • Gezondheidstip: lamsvlees is doorgaans nogal rijk aan verzadigde vetzuren. Maar dankzij deze “Aziatische” bereidingswijze is het resultaat verrassend licht.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Abdijbier/Bruin | 6,5% ALC. | Fles 6+2

Leffe

Abdijbier/Bruin | 6,5% ALC. | Fles 6+2

8 x 33 cl

€7,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,09

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Sesamolie | Zuiver | Bio

Delhaize

Sesamolie | Zuiver | Bio

50 cl

Bio

€8,69

Saus | Soja | Bio

Delhaize

Saus | Soja | Bio

14,5 cl

Bio

€2,19

Fino | Sherry | 15% vol.alc.

Delhaize

Fino | Sherry | 15% vol.alc.

75 cl

€4,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Bio

€4,79

Totaal:
+/-€57,18