Recept zoekresultatenSalade van spruiten
Delhaize logo
  • Salade van spruiten
    A

Salade van spruiten

door Seppe Nobels

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
Salade van spruitenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kg spruitjes
  • zout
  • 4 sjalotten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 takjes tijm
  • 1/2 dl knoflookolie
  • fleur de sel
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    2,52 €/kg
    €1,89
    F2013122300302800000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten. Haal er dan de grootste groene blaadjes af. Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de blaadjes 1 minuut. Leg ze meteen in ijswater.Giet de spruitenblaadjes af en laat uitlekken.
    2. Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Stoof ze in de boter en blus met de rode wijn en de wijnazijn. Leg de tijm in de pan en laat inkoken tot het bijna droog is.
    3. Giet er de olie bij en lepel de lauwe vinaigrette over de spruitenblaadjes. Werk af met fleur de sel en versgemalen peper.

    Tip: Geef de salade wat meer volume met winterpostelein of veldsla.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Herfst,Winter
    Bijgerechten
    • Salade van spruiten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    2,52 €/kg
    €1,89
    F2013122300302800000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000