Recept zoekresultatenSalade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
Delhaize logo
  • Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
    A

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g fijne bonen
  • 50 g cashewnoten Fairtrade
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Totaal:
€21,35

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Kook de sperziebonen gaar in 6 à 8 min. in licht gezouten kokend water.
  2. Verwarm een kleine pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof en bak er de cashewnoten goudbruin op een middelhoog vuur.
  3. Meng ondertussen de sojasaus met de rijstazijn, de olie en de sesamzaadjes. Voeg de ontpitte en heel fijngehakte chilipeper toe.
  4. Giet deze vinaigrette op de uitgelekte sperziebonen en meng goed.
  5. Bestrooi met de in grote stukjes gehakte cashewnoten en serveer lauw.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 5,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 163,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 5,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 163,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Lente
Hoofdgerecht
  • Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Totaal:
€21,35