Recept zoekresultatenSalade van gegrilde perziken met mozzarella en speck
Recept zoekresultatenSalade van gegrilde perziken met mozzarella en speck
Delhaize logo
  • Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speck
    Nutri-Score D

Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speck

Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speckD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 90 g speck Alto Adige taste of Inspirations
  • 4 grote perziken
  • 1/2 citroen
  • 4 bollen mozzarella di bufala (4 x 125 g)
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • zout en peper
  • 90 g speck Alto Adige taste of Inspirations
  • 4 grote perziken
  • 1/2 citroen
  • 4 bollen mozzarella di bufala (4 x 125 g)
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • zout en peper

Begin met koken

: 20 min.
  1. 1
    Snijd de perziken in 2 om ze te ontpitten. Bak ze ± 5 min met de boter, de tijm, de oregano, de rozemarijn, de honing en de balsamicoazijn, tot ze zacht zijn. Voeg een beetje water toe als de siroop te dik wordt.
  2. 2
    Laat de perziken uitlekken en schik ze, samen met de kruiden, op 4 borden of in een grote schaal. Maak een insnijding in de vorm van een kruis in de mozzarellabollen en voeg ze met de speck toe. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper.
  3. 3
    Zet de braadpan niet terug op het vuur, maar giet er 4 el olijfolie en het citroensap in. Kruid met peper, zout en meng. Overgiet er de salade mee en werk af met basilicum Pistou. Geef er brood bij.
  1. 1
    Snijd de perziken in 2 om ze te ontpitten. Bak ze ± 5 min met de boter, de tijm, de oregano, de rozemarijn, de honing en de balsamicoazijn, tot ze zacht zijn. Voeg een beetje water toe als de siroop te dik wordt.
  2. 2
    Laat de perziken uitlekken en schik ze, samen met de kruiden, op 4 borden of in een grote schaal. Maak een insnijding in de vorm van een kruis in de mozzarellabollen en voeg ze met de speck toe. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper.
  3. 3
    Zet de braadpan niet terug op het vuur, maar giet er 4 el olijfolie en het citroensap in. Kruid met peper, zout en meng. Overgiet er de salade mee en werk af met basilicum Pistou. Geef er brood bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 901; energie (kCal): 217; vetten (g): 17,5; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 5,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 718,49
Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Handl Tyrol Tiroler speck | Sneden
    100 gr
    3
    99
  • Delhaize Gele nectarine
    1 st
    0
    75
  • Delhaize Mozzarella | Bol
    125 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    80
  • Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    25 cl
    1
    89
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    25
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€19,43