Recept zoekresultatenSalade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris
Delhaize logo
  • Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g aardappelen 'cornes de gatte'
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 grote calamarissen
  • 1/2 bussel munt
  • 4 takjes dragon
  • 10 takjes bieslook
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl ciderazijn
  • 1 kl sterke mosterd
  • 1 mespunt piment d’Espelette
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 500 g aardappelen 'cornes de gatte'
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 grote calamarissen
  • 1/2 bussel munt
  • 4 takjes dragon
  • 10 takjes bieslook
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl ciderazijn
  • 1 kl sterke mosterd
  • 1 mespunt piment d’Espelette
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 20 minuten
1
Snij de calamarissen in tweeën, in de lengte. Verwijder de resten van het inwendige vlies. Snij de buitenwand voorzichtig in stukken. Bereid een marinade met de knoflook (in tweeën gesneden), de saffraan, het citroensap, de piment d’Espelette, zout en 2 soeplepels olijfolie. Laat gedurende 30 minuten marineren.
2
Hak de kruiden. Maak een vinaigrette met 2 soeplepels olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, zout en peper. Stoom de aardappelen. Schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in de lengte in tweeën. Doe de kruiden en de vinaigrette op de aardappelen. Meng goed.
3
Bak de calamarissen op de grill gedurende enkele minuten en draai ze één keer om.
4
Op het bord: verspreid de aardappelsalade en leg er een calamaris op.
1
Snij de calamarissen in tweeën, in de lengte. Verwijder de resten van het inwendige vlies. Snij de buitenwand voorzichtig in stukken. Bereid een marinade met de knoflook (in tweeën gesneden), de saffraan, het citroensap, de piment d’Espelette, zout en 2 soeplepels olijfolie. Laat gedurende 30 minuten marineren.
2
Hak de kruiden. Maak een vinaigrette met 2 soeplepels olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, zout en peper. Stoom de aardappelen. Schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in de lengte in tweeën. Doe de kruiden en de vinaigrette op de aardappelen. Meng goed.
3
Bak de calamarissen op de grill gedurende enkele minuten en draai ze één keer om.
4
Op het bord: verspreid de aardappelsalade en leg er een calamaris op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1 mespunt

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Inktvistubes
Pescanova Inktvistubes
500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
5
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Kruiden | Saffraan
Santa Maria Kruiden | Saffraan
0,5 gr
9
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€27,70