Recept zoekresultatenSalade met tomaat, mozzarella en kersen
Delhaize logo
  • Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Picknick
Lunch
Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 cœur de bœuf tomaten
  • 2 pakjes pakjes zomerse tomatenmengeling
  • 120 g kersen
  • 1 biocitroen
  • 2 zakjes minimozzarellabolletjes
  • 50 g parmigiano
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander
  • 1 el rijstsiroop bio
  • 6 el balsamicoazijn
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Mozzarella | Bol

Delhaize

Mozzarella | Bol

125 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
€20,08

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Bereid de vinaigrette: schil zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen(en) verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
  2. Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in 2. Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
  3. Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!
Nutritionele informatie
Energie: 408 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Picknick
Diner
Lente,Zomer
Lunch
  • Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Mozzarella | Bol

Delhaize

Mozzarella | Bol

125 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
€20,08