Recept zoekresultatenSalade met peren, balsamicoazijn en ham
Delhaize logo
  • Salade met peren, balsamicoazijn en ham
    B

Salade met peren, balsamicoazijn en ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Lunch
Salade met peren, balsamicoazijn en hamB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
  • 6 el balsamicoazijn
  • 3 dikke, niet te rijpe peren
  • 1 jonge sla met rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 6 sneden prosciutto

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Peren | Conférence | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120300350900000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000
  • Prosciutto crudo Nazionale | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    160 gr
    40,56 €/kg
    €6,49
    F2010061100564010000
  • Begin met koken

    1. Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Doe de olie en 2 eetlepels balsamicoazijn in een pan. Stoof er de peren in op zacht vuur gedurende 5 à 10 min., draai ze regelmatig om.
    2. Kruid ze met peper en neem ze uit de pan. Doe de kandijsuiker en de rest van de azijn in de pan. Laat 30 sec. op hoog vuur inkoken.
    3. Wikkel elk stuk peer in een ½ snede ham en verdeel over de borden. Overgiet met een scheutje azijnsiroop en leg er wat sla bij.
    4. Serveer meteen als voorgerecht.

    Kooktip

    De stooftijd van de peren hangt af van de soort en de rijpheid: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 11,1; suikers (g): 10,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 217,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Zomer,Herfst
    Lunch
    • Salade met peren, balsamicoazijn en ham
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Peren | Conférence | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120300350900000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000
  • Prosciutto crudo Nazionale | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    160 gr
    40,56 €/kg
    €6,49
    F2010061100564010000