Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRumsteaks met sjalotten
Delhaize logo
  • Rumsteaks met sjalotten

Rumsteaks met sjalotten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Rumsteaks met sjalotten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 rumsteak
  • 15 cl rode wijn
  • 3 sjalotten
  • 1 kg krielaardappelen
  • 300 g fijnproeverssla
  • 3 koffielepels kalfsfond (poeder)
  • fleur de sel
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 3 eetlepels cognac of whisky
  • gedroogde rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 dikke klont boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rumsteak | Rund | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€4,18
    Afhaling vanaf 06/02
    F2001052100539100000
  • Kruiden | Rozemarijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900011810000
  • Whisky | Clan's special | 40% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010060900251020000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Neem de rumsteakjes uit de koelkast.
    2. Snipper de sjalotten fijn. Laat de boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan. Dek af en laat 15 min. stoven op zacht vuur.
    3. Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van je keuze.
    4. Giet de cognac en de rode wijn op de sjalotten, laat voor ¾ inkoken op vrij hoog vuur. Voeg dan het water toe, het bindmiddel en de kalfsfond, laat zachtjes sudderen.
    5. Bak de aardappelen in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de fleur de sel (op het einde toe te voegen).
    6. Maak de sla klaar met 4 eetlepels olie, de azijn en zout.
    7. Verwarm een braadpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 min. 30’ aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout.
    8. Breng de saus op smaak met peper en zout en dien ze meteen op met de rumsteaks, de aardappelen en de sla.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rumsteaks met sjalotten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rumsteak | Rund | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€4,18
    Afhaling vanaf 06/02
    F2001052100539100000
  • Kruiden | Rozemarijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900011810000
  • Whisky | Clan's special | 40% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010060900251020000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000