Recept zoekresultatenKoolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
    A

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 250 g gemelli
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g rucola
  • peper
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • 130 g gesneden groene olijven

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koolvis | Alaska

Delhaize

Koolvis | Alaska

675 gr

€6,79

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Elvea

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

2 x 400 gr

Bio

€5,35

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Pasta | Italiaans | Treccia

Armando

Pasta | Italiaans | Treccia

500 gr

€2,19

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Totaal:
€31,33

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Verwarm de helft van de olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
  2. Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
  3. Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
  4. Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
  5. Kook de pasta intussen «al dente».
  6. Overgiet de rucola met de rest van de olijfolie, de azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
  7. Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koolvis | Alaska

Delhaize

Koolvis | Alaska

675 gr

€6,79

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Elvea

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

2 x 400 gr

Bio

€5,35

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Pasta | Italiaans | Treccia

Armando

Pasta | Italiaans | Treccia

500 gr

€2,19

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Totaal:
€31,33