Recept zoekresultatenKoolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
    A

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 250 g gemelli
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g rucola
  • peper
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • 130 g gesneden groene olijven
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 250 g gemelli
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g rucola
  • peper
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • 130 g gesneden groene olijven

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de helft van de olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
2
Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
3
Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
4
Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
5
Kook de pasta intussen «al dente».
6
Overgiet de rucola met de rest van de olijfolie, de azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
7
Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.
1
Verwarm de helft van de olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
2
Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
3
Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
4
Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
5
Kook de pasta intussen «al dente».
6
Overgiet de rucola met de rest van de olijfolie, de azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
7
Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Italiaans
Lactose vrij
Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koolvis | Alaska
Delhaize Koolvis | Alaska
675 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
29
Tomaten | Gepeld
Delhaize Tomaten | Gepeld
800 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
39
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
250 gr
2
59
Arniston Bay Sauvignon Semillon Wit
Arniston Bay Arniston Bay Sauvignon Semillon Wit
75 cl
2+1 gratis
5
99
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Zout | Keuken
365 Zout | Keuken
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Totaal:
€26,97