Recept zoekresultatenRösti’s met courgettes en gerookte forel
Recept zoekresultatenRösti’s met courgettes en gerookte forel
Delhaize logo
  • Rösti’s met courgettes en gerookte forel
    Nutri-Score B

Rösti’s met courgettes en gerookte forel

Rösti’s met courgettes en gerookte forelB
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 2 eidooiers
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 2 dikke bloemige aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 100 g mierikswortel met room
  • 2 el olijfolie
  • roze peper
  • peper
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 2 eidooiers
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 2 dikke bloemige aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 100 g mierikswortel met room
  • 2 el olijfolie
  • roze peper
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 15 min. kooktijd
  1. 1
    Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. 2
    Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
  3. 3
    Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
  4. 4
    Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.
  1. 1
    Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. 2
    Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
  3. 3
    Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
  4. 4
    Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,6 g
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Forelfilets | Gerookt
    2 × 125 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    09
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Courgette
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    99
  • Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    85
  • Rabe Mierikswortel
    100 gr
    2
    09
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
    -10% voor 3
    4
    65
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

€19,80