Recept zoekresultatenRollade van gevogelte met roquefort en gekarameliseerd witloof
Delhaize logo

Rollade van gevogelte met roquefort en gekarameliseerd witloof

Rollade van gevogelte met roquefort en gekarameliseerd witloof
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 4 biokipfilets
  • 100 g roquefort
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3 zakjes miniwitloof
  • 40 g boter
  • 2 kl bruine suiker
  • roze peper
  • zout
  • 1 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 4 biokipfilets
  • 100 g roquefort
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3 zakjes miniwitloof
  • 40 g boter
  • 2 kl bruine suiker
  • roze peper
  • zout
  • 1 e.l. olijfolie
  • zwarte peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Smelt de helft van de boter in een sauteerpan en leg er het witloof in. Voeg 5 cl water bij, bestrooi met bruine suiker, zwarte peper en zout. Dek de pan af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Draai het witloof af en toe.
2
Plet de kipfilets met een vleeshamer of een deegrol. Zout en peper beide kanten.
3
Snipper platte peterselie en het bieslook. Plet de roquefort. Verdeel de roquefort en de kruiden over de kippenescalopes en maak er rolletjes van. Fixeer met een tandenstoker.
4
Warm de rest van de boter op in een pan en bak de rollades op een zacht vuur. Draai regelmatig om.
5
Dien op met het gekarameliseerde witloof en bestrooi met geplette roze peper.
1
Smelt de helft van de boter in een sauteerpan en leg er het witloof in. Voeg 5 cl water bij, bestrooi met bruine suiker, zwarte peper en zout. Dek de pan af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Draai het witloof af en toe.
2
Plet de kipfilets met een vleeshamer of een deegrol. Zout en peper beide kanten.
3
Snipper platte peterselie en het bieslook. Plet de roquefort. Verdeel de roquefort en de kruiden over de kippenescalopes en maak er rolletjes van. Fixeer met een tandenstoker.
4
Warm de rest van de boter op in een pan en bak de rollades op een zacht vuur. Draai regelmatig om.
5
Dien op met het gekarameliseerde witloof en bestrooi met geplette roze peper.
Nutritionele informatie
Energie: 432 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kippen | borstfilet
Delhaize Kippen | borstfilet
+/- 1 kg
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
9
99
Roquefort | AOP
Delhaize Roquefort | AOP
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Witloof | Gastronomisch
Delhaize Witloof | Gastronomisch
175 gr
2
69
Cassonade | Bruin
Candico Cassonade | Bruin
1 kg
3
09

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€20,34