Recept zoekresultatenBricks met sardines
Delhaize logo
  • Bricks met sardines
    B
Bricks met sardinesB

Bricks met sardines

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl harissa
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 210 g sardines in olijfolie, zonder vel en graten
  • 3 el gehakte platte peterselie
  • 40 g boter
  • 8 vellen brickdeeg
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl harissa
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 210 g sardines in olijfolie, zonder vel en graten
  • 3 el gehakte platte peterselie
  • 40 g boter
  • 8 vellen brickdeeg
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. voorbereiding + 30 min. baktijd
1
Fruit de gesnipperde ui met de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de geperste knoflookteen en harissa toe, roer 1 min., doe er de tomaten bij. Laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 210°C.
3
Neem de saus van het vuur, voeg de uitgelekte en verkruimelde sardines toe, evenals de peterselie. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in acht.
4
Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter, plooi het dubbel en leg er een deel van de vulling op. Rol het op tot een hoorntje en leg het op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Maak op deze manier 8 bricks en bak ze 15 min. in de oven, draai ze na 10 min. om.
6
Serveer warm met een salade.
1
Fruit de gesnipperde ui met de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de geperste knoflookteen en harissa toe, roer 1 min., doe er de tomaten bij. Laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 210°C.
3
Neem de saus van het vuur, voeg de uitgelekte en verkruimelde sardines toe, evenals de peterselie. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in acht.
4
Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter, plooi het dubbel en leg er een deel van de vulling op. Rol het op tot een hoorntje en leg het op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Maak op deze manier 8 bricks en bak ze 15 min. in de oven, draai ze na 10 min. om.
6
Serveer warm met een salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 166; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 174,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 166; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 174,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Bio

€0,95

Sardienen | Olijfolie

Cocagne

Sardienen | Olijfolie

2 × 125 gr

€5,10

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,21

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.