• Rodekooldip
    Nutri-Score C

Rodekooldip

RodekooldipC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g rode kool
  • 1/2 citroen
  • 125 g verse natuurkaas in een vlootje
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 200 g rode kool
  • 1/2 citroen
  • 125 g verse natuurkaas in een vlootje
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 8 min.
  1. 1
    Hak de rode kool grof en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met 1 el citroensap. Voeg 1 el olijfolie toe, de verse kaas en mix opnieuw.
  2. 2
    Breng verder op smaak, werk af met een scheutje olijfolie en serveer bij het aperitief. Heerlijk met crackers met zaden, appelstaafjes …
  3. 3
    Tip: Voeg naar eigen smaak 1 klein geperst teentje knoflook toe in de mix en/of werk af met enkele gehakte pecannoten.
  4. 4
    Less Waste Tip: zin in een veggie of een vegan dip? Maakt niet uit, want rodekool doet het goed bij kaas en peulvruchten. Mix 60 gram rodekool met 120 gram feta of roomkaas (voor een veggie dip) OF 120 gram kikkererwten of witte bonen (voor een vegan dip). Breng op smaak met look, citroensaap, za’tar, peper en zout.
  1. 1
    Hak de rode kool grof en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met 1 el citroensap. Voeg 1 el olijfolie toe, de verse kaas en mix opnieuw.
  2. 2
    Breng verder op smaak, werk af met een scheutje olijfolie en serveer bij het aperitief. Heerlijk met crackers met zaden, appelstaafjes …
  3. 3
    Tip: Voeg naar eigen smaak 1 klein geperst teentje knoflook toe in de mix en/of werk af met enkele gehakte pecannoten.
  4. 4
    Less Waste Tip: zin in een veggie of een vegan dip? Maakt niet uit, want rodekool doet het goed bij kaas en peulvruchten. Mix 60 gram rodekool met 120 gram feta of roomkaas (voor een veggie dip) OF 120 gram kikkererwten of witte bonen (voor een vegan dip). Breng op smaak met look, citroensaap, za’tar, peper en zout.
Per 100g: Energie: 148 kcal - Vetten: 13,8 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 148 kcal - Vetten: 13,8 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 3 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Bijgerechten

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

  • Delhaize Rode kool
    1 st
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Philadelphia Smeerkaas | Lactosevrij
    175 gr
    2de tegen -50%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€7,23