Recept zoekresultatenRodebietensla met venkel en frambozen
Delhaize logo
  • Rodebietensla met venkel en frambozen
    A

Rodebietensla met venkel en frambozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Lunch
Rodebietensla met venkel en frambozenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g Gandaham Grand Cru
  • 1 kg rode bieten
  • 1 venkel
  • 100 g frambozen
  • 1 citroen
  • 1 burrata (125 g)
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • 2 el azijn met frambozenpulp Héritier
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 pot basilicum Pistou
  • 20 g grof zout
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Frambozen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    23,12 €/kg
    €2,89
    F2018122000028370000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 1.15 u kooktijd (+ koeltijd)

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bedek de bodem van een schaal met grof zout en schik er de hele ongeschilde rode bieten op. Bak ze 1.15 u in de oven en laat ze daarna afkoelen.
    3. Maak intussen de dressing. Rasp de citroenzeste fijn en pers het sap van de citroen. Giet alles in een kom en voeg de twee soorten azijn, zout, peper, de suiker en de olijfolie toe. Klop op en breng verder op smaak.
    4. Snijd de venkel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
    5. Snijd de rode bieten verticaal in 2, verdeel ze over de borden met de venkel, de frambozen, de ham, de burrata en de basilicumblaadjes. Besprenkel met dressing en serveer met brood.

    Kooktip

    • Frambozenazijn? Eenvoudiger kan niet! Meng 2 el witte balsamicoazijn met 1 el frambozencoulis en hopla.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 513; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 6,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 537,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Lunch
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Rodebietensla met venkel en frambozen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Frambozen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    23,12 €/kg
    €2,89
    F2018122000028370000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000