Recept zoekresultatenMakreelcarpaccio
Delhaize logo
  • Makreelcarpaccio

Makreelcarpaccio

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Makreelcarpaccio

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g verse makreelfilets
  • 1/2 bussel radijzen
  • 50 g frambozen
  • 50 g rode bessen
  • 20 g purpere radijsscheuten
  • 6 el olijfolie
  • 1 stukje mierikswortel
  • 2 groene appels
  • 3 jonge uien
  • 4 limoenen
  • 1/2 venkel
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Markreel | Gerookt

Delhaize

Markreel | Gerookt

2 × +/- 270 gr

+/-€5,66

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Mierikswortel | Room

Rabe

Mierikswortel | Room

100 gr

€1,49

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€22,58

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 20 min marineertijd

  1. Rasp de zeste van een limoen fijn en pers er het sap uit. Pers het sap van de 2de limoen en giet alles in een kom. Voeg de olijfolie, de mierikswortel en de heel fijn gehakte lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout.
  2. Verwijder met een pincet de graten uit de makreelfilets: wrijf met een vinger langs de middenlijn om te controleren of alle graten verwijderd zijn. Snijd de filets in dunne sneetjes, net als voor een sashimi. Besprenkel ze met de helft van de limoenmarinade, dek af en laat 20 min in de koelkast marineren.
  3. Snijd de radijzen, de venkel en de appelen met de mandoline in ultrafijne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met de rest van de limoenmarinade. Snijd de 4de limoen in fijne partjes.
  4. Schik de sneetjes makreel op de borden, voeg de schijfjes appel en groenten toe. Werk de carpaccio af met rode vruchten en purperen radijsscheuten en besprenkel ten slotte met de rest van de marinade.
  5. Dien koud op.

Kooktip

Geduld is niet aan jou besteed? Snijd het middelste deel uit de makreelfilets, daar zitten de graten. Je moet dan wel een klein reepje weggooien, maar je wint tijd!

Nutritionele informatie
Energie: 347 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Lunch,Diner
Zomer
Voorgerecht
  • Makreelcarpaccio

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Markreel | Gerookt

Delhaize

Markreel | Gerookt

2 × +/- 270 gr

+/-€5,66

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Mierikswortel | Room

Rabe

Mierikswortel | Room

100 gr

€1,49

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€22,58