Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenRode kool met appelen
Delhaize logo
  • Rode kool met appelen
    A
Rode kool met appelenA

Rode kool met appelen

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 rode kool
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 30 g boter
  • 9 el honing
  • 9 el balsamicoazijn
  • 2,5 dl water
  • 2 kruidnagels
  • 1 rode kool
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 30 g boter
  • 9 el honing
  • 9 el balsamicoazijn
  • 2,5 dl water
  • 2 kruidnagels

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste bladeren van 1 rode kool. Snijd hem in 4 en snipper hem heel fijn met de mandoline.
2
Snijd 2 ongeschilde appelen in kleine blokjes. Snipper 2 uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter.
3
Voeg de kool toe, samen met de appelen, 6 el honing, 6 el balsamicoazijn, 2,5 dl water, peper, zout en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pan en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen, terwijl je af en toe roert.
4
Voeg 3 el honing, 3 el balsamicoazijn en, indien nodig, een beetje water toe. Fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur, zonder deksel. Breng verder op smaak en serveer als bijgerecht bij worsten of vleesbrood.
1
Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste bladeren van 1 rode kool. Snijd hem in 4 en snipper hem heel fijn met de mandoline.
2
Snijd 2 ongeschilde appelen in kleine blokjes. Snipper 2 uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter.
3
Voeg de kool toe, samen met de appelen, 6 el honing, 6 el balsamicoazijn, 2,5 dl water, peper, zout en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pan en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen, terwijl je af en toe roert.
4
Voeg 3 el honing, 3 el balsamicoazijn en, indien nodig, een beetje water toe. Fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur, zonder deksel. Breng verder op smaak en serveer als bijgerecht bij worsten of vleesbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 251; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 298,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 251; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 298,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode kool-Appel | Bokaal

365

Rode kool-Appel | Bokaal

560 gr

€0,82

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
€23,48