

Blanquette met kip
Makkelijk, > 60 min.
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Bereidingstijd: 20 min. + 45 min. kooktijd
Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste bladeren van 1 rode kool. Snijd hem in 4 en snipper hem heel fijn met de mandoline. Snijd 2 ongeschilde appelen in kleine blokjes. Snipper 2 uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Voeg de kool toe, samen met de appelen, 6 el honing, 6 el balsamicoazijn, 2,5 dl water, peper, zout en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pan en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen, terwijl je af en toe roert. Voeg 3 el honing, 3 el balsamicoazijn en, indien nodig, een beetje water toe. Fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur, zonder deksel. Breng verder op smaak en serveer als bijgerecht bij worsten of vleesbrood.