Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBlanquette met kip
Delhaize logo
  • Blanquette met kip
    B

Blanquette met kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Blanquette met kipB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,6 kg kip
  • 200 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 uien
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst
  • 20 g bloem
  • 250 g zure room
  • 1 el honing
  • 2 dl water
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 2 el mosterd
  • 40 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes verse oregano
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992102600288800000
  • Witloof | Hydro
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    650 gr
    4,14 €/kg
    €2,69
    F2020022100052470000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2015052600318400000
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,95 €/kg
    €1,95
    S2016020403625030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. + kooktijd : 45 min.

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Smeer de kip in met olijfolie. Kruid ze met zout en peper. Bestrooi ze met de rozemarijn, de oregano en takjes tijm (laat 1/3 voor later). Bak de kip 1.30 u, maar verlaag de temperatuur van de oven na 20 min. tot 160°C. Bedruip de kip af en toe met het kookvocht.
    2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    3. Laat de helft van de boter, de olijfolie en de honing in een grote braadpan smelten. Voeg de gehalveerde witloofstronkjes toe. Leg ze dicht op elkaar, met de snijkant naar onder. Giet er het water bij en laat sudderen tot het water volledig verdampt is. Haal de witloofstronkjes van het vuur zodra hun onderkant bruin kleurt.
    4. Pel de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een braadpan met olijfolie.
    5. Laat de boter zachtjes smelten in een grote stoofpan. Bestuif de boter met bloem en meng 2 min. Meng beetje bij beetje met de kippenbouillon en voeg dan de zure room en de mosterd toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
    6. Snijd het gerookte spek in grote spekblokjes. Voeg de uien toe aan de saus en droog de pan met keukenpapier. Bak er de spekblokjes in, eerst op een zacht vuurtje. Laat de spekblokjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus, met de stukjes kip en het witloof. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
    7. Dien heel warm op, met de rijst.

    Kooktip

    Gehaast? Gebruik dan een gebraden kip en basmatirijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 151; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1186,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Blanquette met kip
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992102600288800000
  • Witloof | Hydro
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    650 gr
    4,14 €/kg
    €2,69
    F2020022100052470000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2015052600318400000
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,95 €/kg
    €1,95
    S2016020403625030000