• Roasted smashed potatoes met yoghurtsaus en rauwkost
    Nutri-Score C

Roasted smashed potatoes met yoghurtsaus en rauwkost

Roasted smashed potatoes met yoghurtsaus en rauwkostC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 bussel radijzen
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 takjes munt
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 250 g volle natuuryoghurt
  • 1 el ciderazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 1 bussel radijzen
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 takjes munt
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 250 g volle natuuryoghurt
  • 1 el ciderazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 30 min. kooktijd)
  1. 1
    Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 25 à 30 min. pruttelen: ze moeten mals zijn, zonder uiteen te vallen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier en verdeel er de aardappelen over. Plet ze met een pureestamper, maar laat ze heel. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (ze moeten knapperig zijn). Bestrooi met gerookte paprika en bak nog 1 of 2 min.
  3. 3
    Hak intussen de peterselie fijn, de munt, de bieslook en de (naar eigen smaak, al dan niet hele) ontpitte rode peper. Meng ze met de yoghurt, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout.
  4. 4
    Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne plakjes.
  5. 5
    Serveer de hete aardappelen met de saus en de rauwkost. Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue, gebraden kip, worst …
  6. 6
    Tip: Kies aardappelen van dezelfde grootte, liefst de kleinste uit het pak. Werk eventueel af met enkele kruiden, als er overblijven.
  1. 1
    Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 25 à 30 min. pruttelen: ze moeten mals zijn, zonder uiteen te vallen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier en verdeel er de aardappelen over. Plet ze met een pureestamper, maar laat ze heel. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (ze moeten knapperig zijn). Bestrooi met gerookte paprika en bak nog 1 of 2 min.
  3. 3
    Hak intussen de peterselie fijn, de munt, de bieslook en de (naar eigen smaak, al dan niet hele) ontpitte rode peper. Meng ze met de yoghurt, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout.
  4. 4
    Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne plakjes.
  5. 5
    Serveer de hete aardappelen met de saus en de rauwkost. Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue, gebraden kip, worst …
  6. 6
    Tip: Kies aardappelen van dezelfde grootte, liefst de kleinste uit het pak. Werk eventueel af met enkele kruiden, als er overblijven.
Per 100g: Energie: 110 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 12 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 2,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 110 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 12 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 2,4 g
Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
  • Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
  • Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1+1 gratis
  • Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    2 x 145 gr
    -20% voor 3
  • Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
  • Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

€21,10