Recept zoekresultatenArtisanale pasta met vongole
Delhaize logo
  • Artisanale pasta met vongole
    A

Artisanale pasta met vongole

Artisanale pasta met vongoleA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g artisanale pasta (filei)
  • 2 el bladpeterselie
  • fleur de sel
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 600 g vongole (tapijtschelpen, of kokkels, venusschelpen, platschelpen)
  • 1 witte ui
  • 600 g artisanale pasta (filei)
  • 2 el bladpeterselie
  • fleur de sel
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 600 g vongole (tapijtschelpen, of kokkels, venusschelpen, platschelpen)
  • 1 witte ui

Begin met koken

1
Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
2
Pel de look en de ui en hak ze fijn.
3
Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
4
Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
5
Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
6
Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
7
Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
8
Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
9
Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten.
10
Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet.
11
Leg in de braadpan met de schelpen en meng. Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur. Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.
1
Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
2
Pel de look en de ui en hak ze fijn.
3
Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
4
Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
5
Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
6
Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
7
Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
8
Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
9
Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten.
10
Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet.
11
Leg in de braadpan met de schelpen en meng. Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur. Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 17,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 17,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,69
Italiaans
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Spirelli | Volkoren
Soubry Pasta | Spirelli | Volkoren
2 × 500 gr
5 zegels voor 5
1
29
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2de tegen -40%
2
95
Arniston Bay Sauvignon Semillon Wit
Arniston Bay Arniston Bay Sauvignon Semillon Wit
2 × 75 cl
2+1 gratis
5
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Vongole
Delhaize Vongole
2 × 500 gr
10
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Olijfolie | Extra vierge | Bio
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl
2de tegen -50%
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
6
99
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
2de tegen -40%
4
25
Totaal:
€43,42