Recept zoekresultatenGekarameliseerde kip met gember en hummus
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde kip met gember en hummus

Gekarameliseerde kip met gember en hummus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gekarameliseerde kip met gember en hummus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje bieslook
  • 1 blik kekererwten in pekel
  • 1 eetlepel gemberconfituur
  • 4 kippenwitten
  • 1 zacht rood pepertje
  • 1 mespunt komijn
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 cl vers sinaasappelsap
  • 1 rode ui
  • 1 zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,48 €/kg
    €1,79
    F2008061600314730000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de gevogeltebouillon. Wanneer hij kookt, pocheer je er de kippenwitten in totdat ze wit gekleurd zijn. Laat uitlekken en snij het vlees in stukken.
    2. Laat de gemberconfituur smelten samen met het sinaasappelsap. Doe daarbij de fijngehakte ui en de bieslook. Laat 2 min. koken, doe er dan het gevogelte bij en laat op het vuur totdat het gevogelte karameliseert. Kruid naar smaak met zout en peper en doe er het fijngehakte rode piment bij.
    3. Laat de kekererwten uitlekken en doe ze in een mixerkommetje. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij. Mix tot een glad mengsel. Kruid met zout, peper en de komijn. Warm ongeveer 3 min. op in de microgolfoven.
    4. Schik op elk bord een portie hummus en bedek met het gevogelte. Bestrooi met bieslook en dien warm of koud op, afhankelijk van het seizoen en je smaak.

    Kooktip

    • Om het gerecht lichter te maken, kan je je hummus klaarmaken met de helft kekererwten en de helft witte bonen.
    • Een gezond extraatje:
      Dit hartig-zoete gerecht bevat heel weinig verzadigde vetzuren en vormt een goede bron van magnesium.


    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gekarameliseerde kip met gember en hummus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,48 €/kg
    €1,79
    F2008061600314730000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000