Verwarm de gevogeltebouillon. Wanneer hij kookt, pocheer je er de kippenwitten in totdat ze wit gekleurd zijn. Laat uitlekken en snij het vlees in stukken.
Laat de gemberconfituur smelten samen met het sinaasappelsap. Doe daarbij de fijngehakte ui en de bieslook. Laat 2 min. koken, doe er dan het gevogelte bij en laat op het vuur totdat het gevogelte karameliseert. Kruid naar smaak met zout en peper en doe er het fijngehakte rode piment bij.
Laat de kekererwten uitlekken en doe ze in een mixerkommetje. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij. Mix tot een glad mengsel. Kruid met zout, peper en de komijn. Warm ongeveer 3 min. op in de microgolfoven.
Schik op elk bord een portie hummus en bedek met het gevogelte. Bestrooi met bieslook en dien warm of koud op, afhankelijk van het seizoen en je smaak.
Kooktip
Om het gerecht lichter te maken, kan je je hummus klaarmaken met de helft kekererwten en de helft witte bonen.
Een gezond extraatje: Dit hartig-zoete gerecht bevat heel weinig verzadigde vetzuren en vormt een goede bron van magnesium.