Recept zoekresultatenRisotto met waterkers
Delhaize logo
C
Risotto met waterkersC

Risotto met waterkers

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 6 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 250 g arborio rijst
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 160 g coppa
  • 1,5 dl witte droge wijn
  • 6 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 250 g arborio rijst
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 160 g coppa
  • 1,5 dl witte droge wijn

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de verfrommelde sneetjes coppa op. Bak ze 5 à 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!). Laat de oven aan staan.
2
Breng het water aan de kook met de gevogeltebouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm.
3
Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal).
4
Verdeel de vis intussen in 4 porties en leg ze in een licht geoliede ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olie en kruid ze met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Hak de steeltjes van de waterkers heel fijn en de blaadjes wat grover. Roer alles onder de risotto, samen met de parmigiano en de rest van de boter. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer de vis bij de risotto en bestrooi hem met gehakte coppa. Dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de verfrommelde sneetjes coppa op. Bak ze 5 à 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!). Laat de oven aan staan.
2
Breng het water aan de kook met de gevogeltebouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm.
3
Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal).
4
Verdeel de vis intussen in 4 porties en leg ze in een licht geoliede ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olie en kruid ze met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Hak de steeltjes van de waterkers heel fijn en de blaadjes wat grover. Roer alles onder de risotto, samen met de parmigiano en de rest van de boter. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer de vis bij de risotto en bestrooi hem met gehakte coppa. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Energie: 688 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Rijst | Risotto Carnaroli

Bosto

Rijst | Risotto Carnaroli

500 gr

€4,65

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Pamesello | Geraspt

Pamesello

Pamesello | Geraspt

2 × 40 gr

€3,18

Coppa di Parma

Taste of Inspirations

Coppa di Parma

2 × 100 gr

€6,78

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
+/-€55,02