Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenRisotto met tomaat en worstenballetjes
Delhaize logo
  • Risotto met tomaat en worstenballetjes
    B

Risotto met tomaat en worstenballetjes

door Line Couvreur
Risotto met tomaat en worstenballetjesB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 300 g chipolata 
  • 250 g kerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel basilicum
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 250 g Bombarijst
  • 5 dl water
  • 7,5 cl droge witte wijn
  • 25 cl groentebouillon
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 4 el olijfolie
  • 60 g boter
  • zout
  • peper
  • 300 g chipolata 
  • 250 g kerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel basilicum
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 250 g Bombarijst
  • 5 dl water
  • 7,5 cl droge witte wijn
  • 25 cl groentebouillon
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 4 el olijfolie
  • 60 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Haal kleine vleesballetjes uit de chipolata’s en bak ze kort goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe, bestrooi ze met suiker en fruit alles 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Haal de risotto van het vuur, voeg de boter in klontjes toe en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Schep het gehakte basilicum, de balletjes en de tomaten in de stoofpan met de andere helft van de risotto. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op.
1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Haal kleine vleesballetjes uit de chipolata’s en bak ze kort goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe, bestrooi ze met suiker en fruit alles 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Haal de risotto van het vuur, voeg de boter in klontjes toe en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Schep het gehakte basilicum, de balletjes en de tomaten in de stoofpan met de andere helft van de risotto. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 6,1 g
Italiaans
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Chipolata | Kip
Delhaize Chipolata | Kip
325 gr
2de tegen -40%
3
65
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Saus | Basilicum
Filippo Berio Saus | Basilicum
340 gr
2+1 gratis
3
59
Pamesello | Geraspt
Pamesello Pamesello | Geraspt
2 × 40 gr
1
59
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
55
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
50 cl
2de tegen -50%
6
09
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
-20% voor 3
4
69
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€60,37