Recept zoekresultatenRisotto met rucola, noten en mascarpone
Delhaize logo
  • Risotto met rucola, noten en mascarpone
Risotto met rucola, noten en mascarpone

Risotto met rucola, noten en mascarpone

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g rucola
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g mascarpone
  • 50 g gemengde noten
  • 1 ui
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • geraspte parmezaan
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g rucola
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g mascarpone
  • 50 g gemengde noten
  • 1 ui
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • geraspte parmezaan
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie

Begin met koken

: 10 min + 20 min kooktijd
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

250 gr

€2,99

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

12 x 11 gr

€1,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€22,92