Recept zoekresultatenKoninginnenhapjes met vis
Delhaize logo
  • Koninginnenhapjes met vis
    B

Koninginnenhapjes met vis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

2 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Koninginnenhapjes met visB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 grote roze garnalen
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet
  • 50 cl visfond
  • 25 cl verse room
  • 3 sjalot
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 500 g pangasiusfilets
  • 8 bladerdeeggebakje
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslook
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 50 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g boter
  • 40 g bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    4 x 25 gr
    9,50 €/kg
    €0,95
    S2013011400044610000
  • Zalmfilet | Met vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 233 gr
    +/-24,99€/kg
    +/-€5,82
    F1996110400213800000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013680000
  • Sjalotten | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F1992081900394400000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
    2. Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
    3. Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
    4. Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
    5. Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
    6. Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
    7. Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.

    Kooktip

    Laat de vis niet langer koken, want dan kan hij uiteenvallen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Zomer,Winter
    Hoofdgerecht
    • Koninginnenhapjes met vis
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    4 x 25 gr
    9,50 €/kg
    €0,95
    S2013011400044610000
  • Zalmfilet | Met vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 233 gr
    +/-24,99€/kg
    +/-€5,82
    F1996110400213800000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013680000
  • Sjalotten | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F1992081900394400000