Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenKippengehaktballetjes op ossobuco wijze
Delhaize logo
  • Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze
    A

Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

Kippengehaktballetjes op ossobuco wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g kippengehakt
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 20 cl droge witte wijn
  • 25 cl water
  • 680 g tomatenpulp (in bokaal)
  • 250 g deegwaren gemelli
  • 1 handvol verse basilicum
  • 4 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el olijfolie
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 800 g kippengehakt
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 20 cl droge witte wijn
  • 25 cl water
  • 680 g tomatenpulp (in bokaal)
  • 250 g deegwaren gemelli
  • 1 handvol verse basilicum
  • 4 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el olijfolie
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng het gehakt met het paneermeel. Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 15 min. in de oven.
3
Bak intussen de juliennegroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Voeg de geperste knoflook toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.
4
Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng het gehakt met het paneermeel. Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 15 min. in de oven.
3
Bak intussen de juliennegroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Voeg de geperste knoflook toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.
4
Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 423; energie (kCal): 101; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 779,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 423; energie (kCal): 101; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 779,52
Italiaans
Lactose vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kip | Gekruid
Delhaize Gehakt | Kip | Gekruid
2 × 500 gr
4
49
Soepgroenten | Julienne
Delhaize Soepgroenten | Julienne
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
85
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Fijne Tomatenpulp
Mutti Fijne Tomatenpulp
2 × 400 gr
-33% voor 3 Online
1
59
Pasta | Spirelli | 1 Pan
Soubry Pasta | Spirelli | 1 Pan
250 gr
-50% Online
0
94
€1,89
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
3+1 gratis
1
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
€29,03